Ακόμη κι αν χρησιμοποιήσετε γυαλιστερές ολοκαίνουργιες, και απεντομωμένες παλέτες που ανάλογα με τον…

τύπο τους θα σας κοστίσουν 8-10-12-15 ευρώ/τεμ, είναι ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους για να φτιάξετε κρεβάτια κάθε διάστασης και σε πολλά διαφορετικά σχέδια.

Είτε με ολόκληρεςπαλέτες είτε μεκομμάτια τους που θα ενώσετεμεταξύ τους, μπορείτε νακατασκευάσετετόσο την βάση για την τοποθέτηση του στρώματος όσο καικεφαλάρια ή αν διαθέτετε τα κατάλληλα εργαλεία να “μοντάρετε” ολόκληρες …κρεβατοκάμαρες χρησιμοποιώντας τα ξύλα από τις παλέτες σαν οποιοδήποτε άλλο ξύλο ή να ζητήσετε από έναν μαραγκό να το κάνει αντί για εσάς με πρώτηύλη τις παλέτες που θα τον προμηθεύσετε.

Ο πιο απλός τύπος κατασκευής τέτοιων κρεβατιών, είναι αυτός που απλώς θα τοποθετήσετε το στρώμα πάνω σε μιαβάση από παλέτες, χρησιμοποιώντας τόσες όσες χρειάζεται ώστε το κρεβάτι να έχει το φάρδος και ύψος που θέλετε,βιδωμένες ή καρφωμένες μεταξύ τους.

Η βάση μπορεί να έχει ακριβώς το μέγεθος του στρώματος ή να είναιμεγαλύτερη συνολικά ή και μόνο στο πάνω μέρος, δημιουργώντας ενσωματωμένα με το κρεβάτι “κομοδίνα”, τα πλαϊνά κενά μπορούν να χρησιμοποιηθούν αν θέλετε ωςαποθηκευτικοί χώροι κλπ.

Αν δεν θέλετε ναφαίνονται οι παλέτες, μπορείτε φυσικά ναντύσετε ολόκληρη την βάση του κρεβατιού με ένα ύφασμα/κάλυμμα, δημιουργώντας ένα κλασσικό κρεβάτι μεστρώμα/υπόστρωμα πανομοιότυπο με τα αντίστοιχα του εμπορίουπου σε κανένα σημείο τους δεν διακρίνεται το ξύλο, όπως και να επενδύσετε ακόμη και τα κεφαλάρια με ύφασμα, ταπετσαρία κλπ.

Φυσικά τα ξύλα, όπως και σε κάθε κατασκευή από παλέτες, μπορούν να βαφτούν και να επεξεργαστούνσαν οποιαδήποτε άλλη ξύλινη επιφάνεια.
Γενικά, τα κρεβάτια από παλέτες, ακόμη κι αν “ξενίζουν” ορισμένους, είναι μια άκρως οικονομική και ιδιαίτερη λύση τουλάχιστον για νεανικά/φοιτητικάσπίτια, για παιδικά δωμάτια, για εξοχικά σπίτια κλπ, μπορούν να πάρουν πολλές διαφορετικές μορφές και το φτηνό αλλά ιδιαίτερης αντοχής ξύλο από τις παλέτες είναι δική σας επιλογή ποια τελική μορφή θα έχει και κατά πόσο δεν θα φαίνεται, θα διακρίνεται λίγο ή θα …κραυγάζει πως πρόκειται για ένα υπέροχο Do ItΥourshelf έπιπλο.

Follow us