Υλικά
  • 50 δαμάσκηνα ίσου μεγέθους (περίπου 2 κιλά )
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • βανίλια , αν είναι δυνατόν φρέσκια.
  • 1 μικρό ποτήρι νερό.
[ad name=”automato”]
Εκτέλεση
Πλύντε καλά τα δαμάσκηνα και βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίξτε τη ζάχαρη και το νερό. Αφήστε τα 1 νύχτα για να βγάλουν το δικό τους νερό και να λιώσει και η ζάχαρη. Την άλλη μέρα βράστε το γλυκό σε δυνατή φωτιά στην αρχή, χαμηλώστε αργότερα μέχρι να δέσει το σιρόπι. Εγώ πάντα τα γλυκά του κουταλιού , τα αφήνω μια μέρα, κρυώνουν και μετά τα ξαναελέγχω άν χρειάζονται περισσότερο δέσιμο. Τα κουκούτσια αν θέλετε μπορείτε να τα βγάλετε, επίσης στη θέση του κουκουτσιού να βάλετε 1 αμύγδαλο. Προσέξτε να μη κόψετε το φρούτο στη μέση . Μόνο τόσο όσο χρείάζεται για να βγεί το κουκούτσι.Εχει ένα καταπλήκτικό χρώμα, και απίθανη χειμωνιάτικη γεύση.
[ad name=”320×90 gia kinita”]
Follow us