Η φύση φαίνεται πως έχει προνοήσει και για τους λάτρεις της πισίνας. Φυσικές πισίνες από διάφορα μέρη του κόσμου, οι οποίες ξεπερνούν σε ντιζάιν και τις πλέον πολυτελείς.
1. Η πιο βαθιά φυσική πισίνα του κόσμου, η καταβόθρα Zacatón, βρίσκεται στο Μεξικό κοντά στην πόλη Aldama στο βορειοανατολικό κρατίδιο Tamaulipas, με βάθος 339 μέτρα. Την ονομασία της την οφείλει στα «πλωτά νησιά» που σχηματίζονται στην επιφάνειά της από το φυτό Zacate, τα οποία μετακινούνται από το ένα σημείο του νερού στο άλλο με τον άνεμο.
Το 1994 ο δύτης Jim Bowden κατάφερε να φτάσει μέχρι τα 282 μέτρα βάθος, το μεγαλύτερο που έχει προσεγγίσει μέχρι σήμερα κάποιος.
Τα νερά της καταβόθρας τροφοδοτούνται από μια ιαματική πηγή, γεγονός που την καθιστά ακόμα πιο προσελκύσιμη, λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων της.
2. Συνέχεια έχουν οι πέντε φυσικές λίμνες στη Γουατεμάλα, οι οποίες διαδέχονται η μια την άλλη στη σειρά. Δεσπόζουν στην κοιλάδα Semuc Champey, όπου ρέει ο ποταμός Cahabon, στον οποίο οφείλεται η αρχιτεκτονική αυτή άποψη της φύσης.
Λόγω της πλούσιας βλάστηση που κυριαρχεί στο τοπίο, σε συνδυασμό με τους μικρούς καταρράκτες που σχηματίζονται γύρω τους, αποτελεί αγαπημένο προορισμό για πλήθος τροπικών πτηνών και ζώων. Απόκρημνα βράχια και στις δύο πλευρές, κάνουν το σημείο ακόμη πιο απομονωμένο, προσφέροντας ιδιωτικότητα στους επίδοξους κολυμβητές.
Οι ασβεστολιθικές βαθμίδες που διαδέχονται η μία την, σχηματίζουν μικρούς καταρράκτες, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.
3. Προχωρώντας πιο βόρεια, συναντάμε στην Ισλανδία ένα σκηνικό, που αναμφισβήτητα κόβει την ανάσα. Πρόκειται για το Blue Lagoon Spa, το οποίο βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της χώρας, στην πόλη Reykjavik.
Εξαιτίας της ύπαρξης του γεωθερμικού σταθμού Svartsengi Geothermal Station παραδίπλα και της υδροβολής ζεστού νερού από το υπόγειο μέρος του φυσικού αυτού spa, οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπούν στα νερά του ακόμα και το χειμώνα.Το Blue Spa Lagoon είναι επίσης γνωστό για την υποβοήθηση σε θεραπείες από διάφορες ασθένειες του δέρματος, λόγω της περιεκτικότητάς του σε χρήσιμα μέταλλα όπως το διοξείδιο του πυριτίου.
H θερμοκρασία του νερού κυμαίνεται από τους 37 ως 39 βαθμούς Κελσίου και ανανεώνεται κάθε 40 ώρες.
4. Σειρά έχει η Ιταλία και ο θόλος Roca Veccia.Σύμφωνα μ’ ένα μύθο, μια μούσα κάποτε έκανε μπάνιο στο μέρος αυτό, που περιτρυγυρίζεται από ασβεστολιθικούς σχηματισμούς και έμεινε γνωστό έκτοτε ως Grotta della Poesia (Σπήλαιο της Ποίησης).
Η ακριβής τοποθεσία του βρίσκεται στο Salentinian, δίπλα στα νερά της Αδριατικής θάλασσας. Αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών, ακόμα και για οικογενειακές διακοπές.
Η φυσική οικοδόμηση του μέρους, αποτελείται από ένα υποβρύχιο συγκρότημα, το οποίο χωρίζεται σε πολυάριθμες σήραγγες και αίθουσες. Το σύστημα αυτό, ενώνει τις δυο κοιλότητες Poesia Piccola και Poesia Grande και έχει δυο εισόδους, μια από τη θάλασσα στη βάση του βράχου και μια από τη στεριά.
Follow us