Αυτή η συνταγή είναι από τις πιο εύκολες και νόστιμες παραδοσιακές συνταγές και είναι ιδανική για όσους νηστεύουν…

Την βρήκαμε στο βιβλίο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελατοχωριτών Θεσσαλονίκης “Η ΣΚΟΥΤΕΡΝΑ”

Υλικά:

  • Πατάτες
  • Λάδι
  • Αλεύρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Σάλτσα
  • Νερό
 
Εκτέλεση:
 
Αρχικά τηγανίζουμε καλά τις πατάτες , αφού τις καθαρίσουμε και τις κόψουμε σε στρόγγυλο σχήμα, μέχρι να κοκκινίσουν.
Στο ίδιο λάδι που τηγανίσαμε τις πατάτες ρίχνουμε τρεις κουταλιές αλεύρι, το τσιγαρίζουμε λίγο και ρίχνουμε τη σάλτσα , αφού τη διαλύσουμε λίγο πρώτα σε λίγο νερό.
Μετά ρίχουμε το σκόρδο, ψιλοκομμένο ξερό, δύο σκελίδες και ρίχνουμε το ανάλογο νερό μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα και στο τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι..
 
Και το κουρκούτι μας είναι έτοιμο!!! Βάζουμε τις τηγανιτές πατάτες στα πιάτα μας και από πάνω ρίχνουμε το κουρκούτι..
 
Καλή όρεξη!!!
Follow us