Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Πώς φτιάχνουμε χαρουπόμελο

 
Το χαρουπόμελο πρόκειται για το σιρόπι από χαρούπια.  Χρησιμοποιείται εκτός από τα γλυκά, σε προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος σε δοσολογία μία κουταλιά σούπας, 2 φορές την ημέρα (πριν τον ύπνο και αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα). Οι διαβητικοί δεν πρέπει να ακολουθήσουν αυτή τη θεραπεία.

Το χαρουπόμελο γίνεται ως εξής:

 
Α’ Τρόπος:
  • Σπάμε χαρούπια σε 3-4 κομμάτια και τα μουλιάζουμε σε νερό για 2 ημέρες.
  • Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό στο ψυγείο.
  • Τα μουλιασμένα χαρούπια τα πολτοποιούμε στο multi.
  • Προσθέτουμε και πάλι νερό για 24 ώρες.
  • Φιλτράρουμε το νερό και το ανακατεύουμε με το πρώτο νερό που το κρατήσαμε στο ψυγείο.
  • Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να γίνει σιρόπι.
 
Β’ Τρόπος
  • Μουλιάζουμε χαρουπάλευρο για δύο ημέρες.
  • Φιλτράρουμε το μίγμα, κρατάμε το νερό και το σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει σιρόπι.
 

TIP:

Συνταγή για ανόρθωση του γυναικείου στήθους και περιποίηση του δέρματος.
(κάνει το δέρμα σφιχτό και στιλπνό). Τη συνταγή αυτή τη χρησιμοποιούσαν οι χανούμισσες στα χαρέμια των Σουλτάνων πριν επισκευτούν το βασιλικό κρεβάτι.
  • Βράζουμε ίση ποσότητα νερού και χαρουπιών (το νερό ίσα να σκεπάζει τα αρούπια) για 30 λεπτά.
  • Το φιλτράρουμε και κρατάμε το νερό.
  • Πλενόμαστε ή/και λουζόμαστε με αυτό το νερό. 

 

Follow us
Similar posts
  • Το μενού της φύσ... Μάρτιος ο πρώτος μήνας της άνοιξης Να δούμε το μενού της φύσης για εμάς αυτή την εποχή. Λαχανικά Αγκινάρες λαδερές ωμοφαγικές ή σε σαλάτα τριμμένες Άνηθος νοστιμίζει τα πάντα Αντίδια σε σαλάτα αλλά και χυμό φρέσκο Αρακάς σε σαλάτα ή με σάλτσα ταχινιού ή αβοκάντο Καρότα σαλάτα ή χυμό με λεμόνι ή σε ζύμωση Κουνουπίδι [...]
  • Φτιάξτε χαλβά με... Υλικά Για 4-6 άτομα 1 κιλό Ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι 700 γραμμάρια ζάχαρη 100 ml νερό Για τη γέμιση φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα 1κουταλιά του γλυκού βανίλια σκόνη 2 κουταλιές του γλυκού κακάο 1 ολόκληρη σοκολάτα λιωμένη Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει καραμέλα στους 125 βαθμούς (χρησιμοποιούμε [...]
  • Μπιφτέκια λαχανι... Υλικά για 3 μερίδες: 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα 1 καρότο ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 3 μικρές πατάτες 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι καλαμπόκι 7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά ½  σκελίδα σκόρδο λιωμένο λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε [...]
  • Πότε άλλαξε χρώμ... Η ταραμοσαλάτα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Καθαρά Δευτέρα, καθώς αποτελεί εκλεκτό σαρακοστιανό μεζέ. Είναι νόστιμη, αλμυρή και κρεμώδης, με κύριο υλικό της τον ταραμά. Ο ταραμάς προέρχεται από αυγά μπακαλιάρου ή κυπρίνου, τα οποία συνήθως ωριμάζουν μέσα σε ξύλινα βαρέλια σε ένα μείγμα από νερό, αλάτι και ζάχαρη και κατόπιν επεξεργάζονται ώστε να παραχθεί [...]
  • Βασικές οδηγίες ... Το τσίπουρο παρασκευάζεται με την απόσταξη των στεμφύλων (στράφυλα ή τσίπουρα), δηλαδή από τα υπολείμματα των σταφυλιών που μένουν μετά το πάτημα και την εξαγωγή του μούστου για την παραγωγή κρασιού. Επίσης, δυνατή είναι και η απόσταξη ολόκληρων των σταφυλιών, όπου σ’ αυτή την περίπτωση η απόδοση είναι μεγαλύτερη. Κατά την απόσταξη μπορούν ακόμα να [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish
«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Αρχείο

GreekEnglish