Οι πόλεμοι του μέλλοντος θα γίνονται για το νερό, όπως γίνονται και σήμερα για το πετρέλαιο, καθώς η πηγή της ανθρώπινης επιβίωσης εισάγεται στις παγκόσμιες αγορες και στην πολιτική αρένα. Εταιρείες γίγαντες, ιδιώτες επενδυτές, και διεφθαρμένες κυβερνήσεις συναγωνίζονται για τα φθίνοντα αποθέματα νερού, δημιουργώντας αντιδράσεις, μηνύσεις, και επαναστάσεις από πολίτες που μάχονται για το δικαίωμά τους στην επιβίωση. Αρχαίοι πολιτισμοί καταστράφηκαν εξαιτίας της κακής διαχείρισης του νερου.

Μπορεί άραγε η ανθρώπινη φυλή να επιβιώσει;

Η ταινία Γαλάζιος χρυσός: Παγκόσμιοι Πόλεμοι για το νερό είναι ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ του 2008 σε σκηνοθεσία Sam Bozzo, βασισμένο στο βιβλίο «Γαλάζιος Χρυσός: Το δικαίωμα να σταματήσει η εταιρική κλοπή του νερού του πλανήτη» των Maude Barlow και Tony Clarke. Έχει παραχθεί από τους Mark Achbar (Corporation) και Si Litvinoff (Ο άνθρωπος που έπεσε στη Γη), και αφηγητής είναι ο Malcolm McDowell. Η ταινία Blue Gold: World Water Wars εξετάζει τις περιβαλλοντικές και πολιτικές επιπτώσεις της φθίνουσας τάσης της ποσότητας του νερού του πλανήτη, και υποθέτει ότι οι πόλεμοι στο μέλλον θα αφορούν τον πολύτιμο αυτόν πόρο.. 

Η ταινία αναδεικνύει επίσης μερικές ιστορίες επιτυχίας των ακτιβιστών του νερού σε όλο τον κόσμο παρέχοντας ένα ισχυρό επιχείρημα για κοινοτική δράση. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία όπως το Βραβείο Κοινού για την καλύτερη ταινία Περιβαλλοντικού Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βανκούβερ «Διεθνές Φεστιβάλ Οικολογία Τώρα!» βραβείο στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής για το καλύτερο ντοκιμαντέρ στο Newport Beach Film Festival κ.α.
Follow us