Ξαναχρησιμοποιήστε προϊόντα στην καθημερινότητά σας για να διευκολύνετε τη ζωή σας! Είναι πολύ απλό να χρησιμοποιείτε πράγματα, που μπορείτε να βρείτε στο σπίτι σας με εναλλακτικό τρόπο, για περισσότερες από μία φορές. Σας παρουσιάζουμε ορισμένες οδηγίες ανακύκλωσης, για να επαναχρησιμοποιήσετε προϊόντα.
Σακούλες. Είναι κλασικό παράδειγμα να χρησιμοποιείτε τις πλαστικές σακούλες από τα ψώνια σας, στους κάδους σκουπιδιών του σπιτιού σας. Αντίστοιχα οι χαρτοσακούλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως περιτύλιγμα.
Φάκελοι. Χρησιμοποιήστε τα είτε για πρόχειρα χαρτιά για σημειώσεις, ή ως φάκελους, καλύπτοντας την παλιά διεύθυνση.
Βαζάκια. Τα βαζάκια από ελιές, μαρμελάδες και λοιπά φαγώσιμα, μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν.  Αδειάστε τα, ξεπλύνετέ τα και στη συνέχεια αποθηκεύστε ό,τι θέλετε.
Εφημερίδες και ζελατίνες. Οι παλιές εφημερίδες, που δεν χρειάζεστε για αρχείο, μπορεί να σας χρησιμεύσουν ως περιτύλιγα για να μη σπάσουν τα γυαλικά σας. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με πλαστικά περιτυλίγματα,  από δώρα που έχετε δεχτεί.
Παλιά ρούχα. Σκίσετε τα ρούχα και κάντε τα πανάκια για την καθαριότητα του σπιτιού. Εναλλακτικά μπορείτε να τα ράψετε και για καλύμματα μαξιλαριών.
Άχρηστα χαρτιά. Τα χαρτιά αυτά καλό θα ήταν να τα εκμεταλλευτείτε ως πρόχειρο ή για να κάνετε σκίτσα. Αφού τα χρησιμοποιήσετε κατ’ αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να τα πάτε στην ανακύκλωση.
Χρησιμοποιημένο ξύλο. Μπορείτε να κάνετε διάφορα σχέδια ή διακοσμητικά εάν πιάνει το χέρι σας. Επίσης, εάν διαθέτετε τζάκι μπορείτε να το βάλετε για προσάναμμα.
Λάστιχα αυτοκινήτου. Τα παλιά σας σκασμένα λάστιχα, μπορείτε να τα δώσετε σε κάποιο βενζινάδικο για να πάνε για ανακύκλωση. Εάν βέβαια έχετε αυλή μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για παιχνίδι, όπως κούνια ή δρόμο εμποδίων.
Οι παλιές ηλεκτρικές συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε πλέον, μπορούν να δωριστούν σε δημόσιους φορείς, ιδρύματα ή τεχνητές για να χρησιμοποιήσουν τα ανταλλακτικά τους.
Τα παλιά σας βιβλία και ρούχα, καλό θα ήταν να τα παραχωρήσετε σε ιδρύματα από το να τα πετάξετε.
Χρησιμοποιήστε όσο περισσότερο μπορείτε τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, καθώς η διάρκεια ζωής τους είναι αρκετά μεγάλη μέχρι να χρειαστεί να τις πετάξετε.
Εάν διαθέτετε κήπο, μην πετάτε το παλιό γρασίδι ή τα χόρτα. Αφήστε τα στο χώμα, καθώς θα απορροφήσει πολλές θρεπτικές ουσίες, που θα δράσουν ως λίπασμα.
ΠΗΓΗ : astegosdiavatis.blogspot.gr
Follow us