Οδηγίες κατασκευής του udderbot 
Υλικά :
  • Μια γυάλινη φιάλη. Το σχήμα του χείλους της φιάλης είναι σημαντικό για τον ήχο που πρόκειται να βγάλει, καλύτερα να χρησιμοποιείστε ένα με βιδωτό καπάκι (ή μπουκάλι τύπου μπύρας). 
  • Ένα γάντι από καουτσούκ (ή παρόμοια εύκαμπτα επιφάνεια). Δοκιμάστε να δείτε ότι γάντι σας θα ταιριάζει με μπουκάλι σας.
  • Νερό
  • Λάστιχο 

Δείτε κι ένα γρήγορο video για το πως φτιάχνετε :

 
Βήμα 1: Αφαίρεση του κάτω μέρος το μπουκαλιού (τον πάτο). Ένα μπουκάλι απύθμενο ονομάζεται (εύστοχα) ένα “bot”. Τα πρώτα udderbots δεν είχαν γάντια, και παίχτηκαν από μουσικούς μέσα στο νερό …
 
Μια εύκολη διδικασία απομάκρυνσης του πάτου από το μπουκάλι…
  
Βήμα 2: Κάντε την άκρη του κομμένου μπουκαλιού, όσο το δυνατόν λεία γίνεται. 
  • Τρίψτε την με ένα γυαλόχαρτο .
  • Διώξτε ή κόψτε αν είναι δυνατό τυχόν αιχμηρά σημεία.
  • Καλύψτε με μια χοντρή ταινία την άκρη.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ στα θρύσματα του μπουκαλιού.
Βήμα 3: Τοποθετήστε το γάντι στο κάτω μέρος του μπουκαλιού ,προσεκτικά, πρέπει να προσαρμόζεται άνετα χωρίς να αφήνει κενά και να φεύγει αέρας. 
Βήμα 4: Στη συνέχεια θα πρέπει να δέσουμε καλά το γάντι γύρω από το μπουκάλι ωστέ να μη βγαίνει το νερό από την πίεση ή από τυχόν κενά, και να ακούγεται ο ήχος που θέλουμε…
Υπάρχουν 2 τρόποι :
  1. Ο ένας είναι να χρησιμοποιήσουμε σφιγκτήρα σωλήνα, καλό είναι πριν τον πάρουμε να δούμε οτι ταιριάζει στις διαστάσεις της φιάλης μας.Πριν τον τοποθετήσουμε, τυλίγουμε το σημείο που θα μπει με ένα λάστιχο ή λαστιχένια ζώνη , δυο φορές να’μαστε σίγουροι οτι δεν θα κοπεί το γάντι, και σφίξτε τον σφιγκτήρα καλά.
  2. Ένας άλλος τρόπος είναι να το δέσουμε με κολλητική ταινία, αλλά πρέπει να μαστε σίγουροι οτι έχει δεθεί πολύ καλά, γιατί υπάρχει κίνδυνος μπουγελόματος.
Βήμα 5: Γεμίστε με νερό & Play!Γεμίστε το udderbot σας με νερό, μέχρι το σημείο όπου το νερό συναντά την άκρη γυαλιού. Αν η ποσότητα του νερού δεν είναι αρκετή, δεν θα είστε σε θέση να πάρετε έναν καλό ήχο.
 
Ακούστε και στο βίντεο που ακολουθεί τον ήχο που βγάζει.. Εμένα προσωπικά μου ακούστηκε σαν χαλασμένη φλογέρα, αλλά γούστα είναι αυτά..
Follow us