Θέλετε να αδυνατίσετε τρώγοντας; Τελικά αυτή η απαίτηση δεν είναι τόσο παράλογη όσο ακούγεται. Στα ράφια του σούπερ μάρκετ υπάρχουν ένα σωρό τρόφιμα που, όπως δείχνουν οι έρευνες, έχουν λιποδιαλυτικές ιδιότητες, οπότε δεν έχετε παρά να φροντίζετε να υπάρχουν στο πιάτο σας κατά κύριο λόγο αυτά τα τρόφιμα.
 
Η αρχή γίνεται με τα αμύγδαλα.
 
Αυτοί οι ξηροί καρποί είναι πολύ πλούσιοι σε άλφα λινολενικό οξύ, το οποίο επιταχύνει το μεταβολισμό του λίπους των τροφών. Ερευνα έδειξε ότι όσοι έτρωγαν 85 γραμμάρια αμύγδαλα την ημέρα (περίπου δώδεκα αμύγδαλα) μείωσαν το βάρος τους αλλά και το δείκτη μάζας του σώματός τους κατά 18%.
 
 Και ερχόμαστε στα φρούτα του δάσους και κυρίως τα βατόμουρα και τα μύρτιλλα, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Αυτά, όπως έχει διαπιστωθεί από έρευνα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, βοηθούν στην καύση 30% περισσότερων θερμίδων κατά την άσκηση.
 

Και τα εσπεριδοειδή, όμως, περιέχουν φλαβόνες, ένα συστατικό που είναι εχθρός του λίπους. Ερευνα που δημοσιεύτηκε στο «American Journal of Clinical Nutrition» έδειξε ότι γυναίκες που κατανάλωναν περισσότερες φλαβόνες παρουσίασαν πολύ μικρότερη αύξηση του σωματικού τους βάρους σε περίοδο δεκατεσσάρων ετών.
 

Επίσης, η σόγια είναι πολύ πλούσια σε χολίνη, ένα συστατικό που εμποδίζει τη διαδικασία της απορρόφησης του λίπους από τον οργανισμό και διαλύει το αποθηκευμένο λίπος.
 
 
Μια άλλη φυσική λιχουδιά κατά του λίπους είναι οι γλυκοπατάτες, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, οπότε διατηρούν τα επίπεδα της ινσουλίνης στο αίμα μας σταθερά, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι συμβάλλουν ώστε να αποθηκεύεται λιγότερο λίπος στα λάθος σημεία.
 

Ακόμα και τα τυριά, που θεωρούνται άκρως παχυντικά -και συνεπώς από τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε-, δεν είναι όλα καταδικαστέα. Αυτά με τα λίγα λιπαράβοηθούν στην απώλεια βάρους, αφού έχει διαπιστωθεί ότι τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ασβέστιο μειώνουν τα ένζυμα που παράγουν λίπος και επιταχύνουν τη διαδικασία λιποδιάλυσης του οργανισμού.
 
 
Τέλος, καλά είναι τα νέα και γι’ αυτούς που θέλουν μια σος στο γεύμα τους. Η μουστάρδα είναι ιδανική επιλογή, αφού το τουρμερικό που περιέχει μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη του λιπώδους ιστού, ενώ δεν έχει καθόλου θερμίδες.
 
Πηγή: Εφημερίδα Espresso
Follow us