Αυτό το σύγχρονο και μοντέρνο τραπεζάκι , με ρίγες στο χρώμα της ώχρας, έγινε από μια ξύλινη παλέτα και δεν μπορείται να το βρείτε σε καταστήματα του εμπορίου.Δεν χρειάστηκε η αφαίρεση καρφιών και ξύλου γιατί χρησιμοποιήθηκε ολόκληρη η παλέτα.Τα κύρια υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι κονίαμα (άμμο και νερό, ή τσιμέντο) για να καλυφθούν τα κενά και 2 πλάγιες πλάκες για στήριγμα.Αν  θέλετε πιο σύγχρονο design, μπορείτε  να συμπληρώσετε τις ρωγμές με σκυρόδεμα, και στη συνέχεια να το καλύψετε με κερί. Ας δούμε στη συνέχεια αναλυτικά πως φτιάχθηκε:
Για να ξεκινήσετε, επιλέξτε μια παλέτα σε καλή κατάσταση.Ξύστε την επιφάνεια του ξύλου μ’ένα γυαλόχαρτο. Στο κάτω μέρος της παλέτας τοποθετήστε δυο λεπτές σανίδες (από ξύλο ή χαρτί,ινοσανίδα κ.α) με τέτοιο τρόπο ωστε να καλυφθούν πλήρως τα κενά αλλά να είναι ελαφρώς μικρότερες ωστε να μην φαίνονται και στο πάνω μέρος τις κόβουμε ακριβώς στο κενό των ξύλων και τις βάζουμε για να καλυφθούν στη συνέχεια απ’το κονίαμα (άμμο και νερό, ή τσιμέντο). Κολλάμε καλά τις σανίδες μας στα σημεία που τις βάλαμε και καρφώστε ένα ξύλο γύρω απ’την παλέτα για να δημιουργηθεί ένα καλούπι.
Για να καλυφθούν τα κενά ρίξτε πάνω θράυσματα από ξύλο,αν φαίνονται άσχημα μην ανυσηχείτε θα καλυφθούν στη συνέχεια. Κάντε τώρα ένα παχύρευστο κονίαμα (άμμο και νερό, ή τσιμέντο) και απλώστε το επάνω στη παλέτα σας καλά.
Μπορεί να χρειαστεί να εφαρμόσετε και μια δεύτερη στρώση.
 
Μόλις στεγνώσει και ξεραθεί τελείως, ξύστε προσεκτικά την επιφάνεια του πλέον καινούργιου σας τραπεζιού. Τώρα για τα συρτάρια αν δεν έχετε έτοιμα δικά σας από ένα παλιό γραφείο, μπορείται να φτιάξετε εύκολα μετρώντας αρχικά τον κενό χώρο που θα τοποθετηθούν, και κόβοντας τα ξύλα στις σωστές διαστάσεις ή να τα παραγγείλετε από τον ξυλουργό της περιοχής σας. Τα συρτάρια είναι τόσο πρακτικά όσο και διακοσμητικά.
 
Μπορείτε να βάψετε τα κενά που καλύψατε ή τα ξύλα ή να το αφήσετε όπως είναι. Το συγκεκριμένο τραπέζι που απεικονίζεται έχει βαφτεί με το φυσικό χρώμα της ώχρας. Το φινίρισμα έγινε από δύο στρώσεις από λινέλαιο.
 
Τέλος αν θέλετε το τραπεζάκι σας να’ναι ψηλότερο μπορείται να προσθέσετε ροδάκια στις γωνίες για να μετακινείται ευκολότερα ή να τοποθετήσετε δυο χοντρές σανίδες, όπως σανίδες καλουπώματος, στις πλευρές της παλέτας ώστε να δώσει ύψος και να φαίνετε καλύτερα. Προσοχή μόνο να τα καρφώσετε καλά γιατί πλέον έχει μεγαλύτερο βάρος.
 
Και το τραπεζάκι από παλέτες είναι έτοιμο δίνοντας μια δημιουργική και μοντέρνα εικόνα στο καθιστικό και στον κήπο σας !!

 

  en.espritcabane.com
 

 

Follow us