Υλικά :
  • (6-8 μερίδες)
  • 1 κιλό γίγαντες
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ή έτοιμη σάλτσα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 250γρ. μικρά λουκάνικα γαλοπούλας (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση :
 
Μουλιάζουμε τους γίγαντες σε νερό από το βράδυ, τοποθετώντας τους σε μια κατσαρόλα με νερό, κατά προτίμηση αυτήν που θα χρησιμοποιήσουμε. Την επόμενη μέρα τους βράζουμε αρκετά, τους στραγγίζουμε και τους στρώνουμε σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε το λάδι, τη σάλτσα ντομάτας με ελάχιστη ζάχαρη να γλυκάνει λίγο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα τριμμένα κρεμμύδια. Ρίχνουμε όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμούμε (αναλόγως τα γούστα και καυτερή) και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, ρίχνοντας ένα ποτήρι νερό (ανάλογα με την ποσότητα των φασολιών) και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Αν θέλουμε, προσθέτουμε στο τέλος λουκανικάκια γαλοπούλας ή κεφαλογραβιέρα και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Καλή όρεξη!!!

Follow us