Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Πώς να φτιάξεις σαγκρία με αλκοόλ ή χωρίς…ιδανικό για τα κρύα…


Σαγκρία με αλκοόλ

Υλικά

  • 1 lt κόκκινο κρασί
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 100 ml μπράντι ή κονιάκ
  • 1 κομμάτι κανέλλα
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 1 μήλο
  • 1/2 ποτήρι χυμό λεμονίου
  •  1/2 ποτήρι χυμόπορτοκαλιού

 

Εκτέλεση
Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ανακατεύετε όλα τα παραπάνω υλικά σε μια κανάτα, αφού κόψετε σε λεπτοκομμένες φέτες τα φρούτα που επιλέξατε τα προσθέτετε(φέτες πορτοκαλιού, λεμονιού, μήλου). Στη συνέχεια σκεπάστε τη κανάτα και αφήστε τη 2 ώρες στο ψυγείο και η σαγκριά σας είναι έτοιμη.
Προσοχή αν και είναι γλυκόπιοτο μπορεί εύκολα να παρασυρθείτε και να κάνετε κεφάλι….


Σαγκρία χωρίς αλκοόλ

Υλικά (Για οχτώ μερίδες)

  • 2 φλιτζάνια βραστό νερό
  • 2 φακελάκια μαύρο τσάι
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 2 κσ ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια χυμό ροδιού
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 λάιμ, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • και ανθρακούχο νερό

Ρίξτε σε βραστό νερό τα φακελάκια του τσαγιού και την κανέλα και αφήστε τα για 5 λεπτά. Βγάλτε μετά τα φακελάκια και βάλτε τη ζάχαρη και ανακατέψτε τη να διαλυθεί.

Σε ένα μεγάλο κανάτι ρίξτε το τσάι, την κανέλλα, το χυμό από ρόδι, το χυμό πορτοκαλιού, το πορτοκάλι,το λεμόνι, το λάιμ, και το μήλο. Το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα και κατά προτίμηση από τη μια μέρα στην άλλη.

Λίγο πριν σερβίρετε, συμπληρώνεται με ανθρακούχο νερό. Σερβίρουμε σε ποτήρια με πάγο.

 

Follow us
Similar posts
  • Φτιάξτε χαλβά με... Υλικά Για 4-6 άτομα 1 κιλό Ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι 700 γραμμάρια ζάχαρη 100 ml νερό Για τη γέμιση φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα 1κουταλιά του γλυκού βανίλια σκόνη 2 κουταλιές του γλυκού κακάο 1 ολόκληρη σοκολάτα λιωμένη Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει καραμέλα στους 125 βαθμούς (χρησιμοποιούμε [...]
  • Μπιφτέκια λαχανι... Υλικά για 3 μερίδες: 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα 1 καρότο ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 3 μικρές πατάτες 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι καλαμπόκι 7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά ½  σκελίδα σκόρδο λιωμένο λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε [...]
  • Πότε άλλαξε χρώμ... Η ταραμοσαλάτα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Καθαρά Δευτέρα, καθώς αποτελεί εκλεκτό σαρακοστιανό μεζέ. Είναι νόστιμη, αλμυρή και κρεμώδης, με κύριο υλικό της τον ταραμά. Ο ταραμάς προέρχεται από αυγά μπακαλιάρου ή κυπρίνου, τα οποία συνήθως ωριμάζουν μέσα σε ξύλινα βαρέλια σε ένα μείγμα από νερό, αλάτι και ζάχαρη και κατόπιν επεξεργάζονται ώστε να παραχθεί [...]
  • Σπιτικό πιροσκί ... ΥΛΙΚΑ Υλικά για τη ζύμη 450 gr. αλεύρι για τσουρέκια 150 ml. νερό χλιαρό 115 gr. βούτυρο 8 gr. μαγιά στιγμής 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κρασί 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2 αυγά  Για τη γέμιση με πατάτα 600 gr. πατάτες 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 μικρό ματσάκι δυόσμο [...]
  • Μανιταρόσουπα εύ... Περιγραφή Μανιταρόσουπα που γίνεται πανεύκολα, γρήγορα και είναι νόστιμη! Τι χρειαζόμαστε: 400 γραμμάρια μανιτάρια 1 φλιτζάνι τσ. φρέσκο κρεμμυδάκι 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4 κ.σ ελαιολαδο 1 φλιτζάνι τσ. γάλα φρέσκο (χλιαρό) 2 φλιτζανια τσ. νερό 1 κ.σ αλεύρι 1 κ.γ κόφτο αλάτι ½ κ.γ μοσχοκάρυδο ¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι Πώς το κάνουμε: 1) Κόβουμε [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish
«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Αρχείο

GreekEnglish