Έχεις πάει στο ξύλινο σπιτάκι στο βουνό που το μόνο που έχει μέσα είναι μια σομπίτσα και σου ανοίγει η όρεξη. Ως γνωστόν με μια βόλτα στη φύση μπορείς να βρεις πολλά ζαρζαβατικά αναλόγως εποχής και εδάφους φυσικά. Έτσι συγκεντρώσαμε 3 γευστικές και θρεπτικές προτάσεις, τις οποίες μπορούμε να ετοιμάσουμε με υλικά τα οποία θα βρίσκουμε εύκολα στον κήπο μας ή σε κάποιο χωράφι εκεί κοντά, και με εξοπλισμό μόνο μια κατσαρόλα και ένα καμινέτο.
fresh_vegetables

Τουρλού

1 πατάτα
1 μελιτζάνα
1 κολοκύθι
1 κρεμμύδι ξερό
1 πιπεριά
1 τομάτα
1 καρότο
Μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 Κόβετε σε κύβους τα λαχανικά. Σοτάρετε πρώτα  το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο για 2-3 λεπτά περίπου και στη συνέχεια ρίξτε την μελιτζάνα, το κολοκύθι και την πατάτα και σοτάρετε τα όλα μαζί για άλλα 3-4 λεπτά περίπου. Προσθέτετε την τομάτα και τον μαϊντανό, αλάτι πιπέρι και λίγο νερό και σιγοβράζετε για 20’ περίπου. Για καλύτερα γευστικά αποτελέσματα, προσθέστε –αν υπάρχει η δυνατότητα- και φέτα (σχετικά με τα λαχανικά αν δεν έχετε κάποιο δεν αλλάζει κάτι ή μπορείται να το αντικαταστήσετε με κάποιο της προτίμησης σας).

Σπέσιαλ ομελέτα

6 αυγά (απ’το κοτέτσι)
2  ντομάτες
2 πιπεριές
2 μανιτάρια
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
 Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε αλατοπίπερο (αν βάλετε και λίγο γαλατάκι σ’αυτή τη φάση θα δώσει άλλη υφή στην ομελέτα σας). Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα σοτάρετε πρώτα μόνα τους και στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα με τα αυγά και τα τηγανίζετε όλα μαζί μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλευρές. Tip: Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε άλλο υλικό έχετε, όπως πατάτες και τυρί.
imagesgfhd

Λαχανόρυζο

1/2 μέτριο λάχανο
1/2 κούπα ρύζι νυχάκι (απ΄το παντοπωλείο του κοντινού χωριού)
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 πιπεριά φλωρίνης
Σκόρδο
Σέλινο
Αλάτι,  πιπέρι, λεμόνι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το λάχανο σε κομμάτια, τα πλένετε και τα βάζετε για 5’ σε καυτό νερό. Αφαιρείτε το νερό, προσθέτετε λάδι και σοτάρετε τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτετε νερό, αλατοπίπερο και βράζετε για 15’. Προσθέτετε και το ρύζι και βράζουμε άλλα 15’. Όταν το ρύζι μαλακώσει, το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε αρκετό λεμόνι.
Follow us