1. Αν νιώθουμε αδυναμία πίνουμε μέχρι κι ένα ποτήρι αγνό ελαιόλαδο την ημέρα.Ως γνωστό το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε ενέργεια και σε δυναμώνει.
  2. Αν συνήθως στα ταξίδια που πάμε νιώθουμε αδιαθεσία ένας τρόπος για να νιώσουμε καλύτερα είναι να φτιάξουμε ένα έκχυμα μέντας με δύο πρέζες μέντας σε 1 φλυτζάνι νερό.
  3. Για το αδυνάτισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χαμομήλι, δεντρολίβανο, σέρπυλο, μολόχα. Ρίχνουμε δυο πρέζες δεντρολίβανο, σέρπυλο, μολόχες και βασιλικό σε 1 λίτρο ζεστό νερό και να πίνουμε μετά τα κύρια γεύματα.
  4. Για την αναιμία ρίχνουμε 15 πρέζες δεντρολίβανο σ’ένα λίτρο βραστό νερό και πίνουμε 2 φλιτζάνια την ημέρα.
  5. Για να διατηρούμε την αναπνοή μας δροσερή, μασούμε για ένα τέταρτο της ώρας 2 κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό και έπειτα τρώμε ένα μήλο.
  6. Για τον βήχα ρίχνουμε μια χούφτα μολόχα, μισή χούφτα θυμάρι, μισή σέρπυλο, μισή φασκόμηλο σ’ένα λίτρο βραστό νερό. Πίνουμε τέσσερα φλυτζάνια την ημέρα. Επίσης για τον βήχα, ιδίως των παιδιών, ιδανικό είναι το αγνό ελαιόλαδο (6 κουταλιές της σούπας την ημέρα.
  7. Αν έχουμε βραχνάδα κάνουμε γαργάρες με μια χούφτα γλυκάνισσο, μια χούφτα λάχανο, μια χούφτα μολόχα, μια χούφτα μενεξέ σ’ένα λίτρο βραστό νερό.
  8. Αν έχουμε πρησμένα ούλα μασάμε σέλινο ή κάνουμε γαργάρες με αψέφημα δεντρολίβανου. Αν ο πόνος προέρχεται από κούφια δόντια, βάζουμε ένα βαμβάκι με οινόπνευμα 90
  9. Για την υπέρταση τρώμε πολύ σκόρδο και πίνουμε έκχυμα κράταιγου. Για την υπόταση αψέφημα δεντρολίβανου.
  10. Για την υστερία ρίχνουμε σε 250 γραμμάρια βραστό νερό μια πρέζα χαμομήλι και μια πρέζα λεβάντα. Τ’αφήνουμε 2 λεπτά και πίνουμε.
  11.  Αν έχουμε κάλους στα πόδια βάζουμε πάνω στον κάλο μια κοπανισμένη σκελίδα σκόρδο και σκεπάζουμε μ’ένα τραυμαπλάστ. Αλλάζουμε κάθε μέρα μέχρι να φύγει ο κάλος. Επίσης επάλλειψη με βαλσαμόλαδο 3 φορές την ημέρα έχει άμεσα αποτελέσματα..
  12. Για την εφίδρωση βράζουμε φρέσκους βλαστούς έλατου για 2 λεπτά, σουρώνουμε και πίνουμε 1 φλυτζάνι την ημέρα.
  13. Για την ιγμορίτιδα χρησιμοποιούμαι σκόρδο, λάχανο, λεμόνι, μέντα, πρόπολη, κουκουνάρι, θυμάρι, γιαούρτι ή συνδυασμό αυτών όπως θυμάρι-λεμόνι και γιαούρτι-κουκουναρι.
  14. Για την οξύτητα στομάχου το λεμόνι και η μέντα.
  15. Για τον πονοκέφαλο και την ημικρανία: βασιλικός, λάχανο, κεράσι, μάραθο (φινόκιο), λεμόνι, μαντζουράνα, μήλο, μέντα, μαυροράπανο, δεντρολίβανο.
 
Follow us